Matematik

Grænseværdi

16. september 2010 af hihihej (Slettet)

Hej.

Nogle, der kan forklare med nogle "bløde ord", hvorfor der gælder for en følge {xn}

at den konvergere mod en grænseværdi som kan skrives som

lim  xn              =   lim xn+1
n->uendelig         n->uendelig

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af mindleaving (Slettet)

Hvad er det for en følge? Og lim xn = lim xn+1 er næsten en tautologi, som 1=1, da det i begge tilfælde er en grænseværdi for n gående mod uendeligt hvor det er lige meget om vi lægger et endeligt helt tal til index.

Meget brok og ikke noget svar ;-)

Er det forklaringen på, hvorfor de to sider på lighedstegnet er ens, som du vil have?

- Jan


Svar #2
16. september 2010 af hihihej (Slettet)

Det var flinkt af dig. :D Det er i forbindelse med et bevis, men hvis det næsten er tautologi, betyder det vel, at jeg ikke behøves at gå i detaljen med hensyn til dette.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.