Matematik

Retvinklet trekant - hjælp

16. september 2010 af 1708Martin (Slettet)

 Hej.
Jeg er lige gået stå, for jeg kan virkelig ikke helt huske hvordan man gør det. 
Opgaven lyder således:

I en retvinklet trekant ABC kendes følgende størrelser:

den ene katete har længden 8
arealet af trekanten er 36

a) Betem længden af hypotenusen (med 2 decimalers nøjagtighed)
b) Beregn størrelsen af de to spidse vinkler i trekanten (med 2 decimalers nøjagtighed)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Hvis de to kateters længder kaldes a og b, er trekantens areal A = ab/2 . Du kender arealet og den ene katete. Find nu den anden, og bestem så hypotenusen c ud fra Pythagoras.

b) Brug, for eksempel, sinusrelationene i en retvinklet trekant: sin(A) = a/c , og sin(B) = b/c (eller B = 90º-A) .


Svar #2
16. september 2010 af 1708Martin (Slettet)

 er lidt i tvivl om hvordan du vil finde b så .. hvad bliver formlen så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug formlen, som jeg skrev i #1: A = ab/2 . Du kender arealet A og den ene katete a, find nu den anden katete b = 2A/a .


Svar #4
16. september 2010 af 1708Martin (Slettet)

 tak! :)


Skriv et svar til: Retvinklet trekant - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.