Fysik

strøm ?

17. september 2010 af Qedame (Slettet) - Niveau: B-niveau

 To lys har begge et effektforbrug på 0,15 w. den ene bruger et 1,5 v batteri, den anden et 3,0 v batteri.

a. hvilken pære har størst resistans?

b. beregn strømmen gennem hver af pærerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af ramme2 (Slettet)

effekten p = u* I ⇒ I = P/U  først beregnes strømstyrken (I1 og I2) af de 2 batterier

I1 = 0,15/ 1,5     ⇒  i1 = 0,1a       og I2 = 0,15 / 3  ⇒  I2 = 0,05 a    

  de fundne værdier af I1  og i2 sættes ind i formlen  P = R*I2   ⇒  R = P/ I2    De 2 forskellige værdier af strømstyrken sættes ind i formlen og du ser hvilken der har den største modstand R målt i ohm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2010 af ramme2 (Slettet)

FFF


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2010 af mathon

a. hvilken pære har størst resistans?

                 R1 = U12/P = (1,5 V)2/(0,15 W) = 15 Ω

                 R2 = U22/P = (3,0 V)2/(0,15 W) = 60 Ω

b. beregn strømmen gennem hver af pærerne          

                 I1 = P/U1 = (0,15 W)/(1,5 V) = 0,1 A

                 I2 = P/U2 = (0,15 W)/(3,0 V) = 0,05 A


Skriv et svar til: strøm ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.