Matematik

Reducering.

17. september 2010 af Birkebasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at reducere disse tre matematikstykker, da jeg simpelthen ikke kan få det regnet rigtigt ud? Det ville glæde mig, hvis der var alle mellemregningerne med.

8^(2/3) ·16^(1/2) ·24^(2/3) ·36^(3/2)

(81xy)^5/(-27x)^5

(5^2·5^3·25)/(5^(-7)·5)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

82/3·161/2·242/3·363/2 = (23)2/3·(42)1/2·(3·23)2/3·(62)3/2 = 22·4·32/3·22·63 = 4·4·4·216·91/3 =13824·91/3


Skriv et svar til: Reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.