Matematik

Reducering igen

17. september 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvd med det her:

(4a - 3b)(a + 2b) - (4a+ 3b)(a - 2b)

har regnet en masse ud nu men den her (den sidste) har jeg en del besvær med at reducere:

har fået noget forkert. 4a^2 + 8ab - 3ab - 6b^2 - 4a^2-8ab+3ab-6b^2

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af richgirl (Slettet)

10ab


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har et par fortegn galt i dit udregnede udtryk. Det er minusparentesen, der volder dig kvaler:

4a2 + 8ab -3ab -6b2 -4a2 +8ab -3ab +6b2  = 10ab .

Der gælder mere generelt

(A-B)(C+D) - (A+B)(C-D) = 2(AD - BC) , så med A = 4a, B = 3b, C = a, og D = 2b fås

(4a - 3b)(a + 2b) - (4a+ 3b)(a - 2b) = 2(4a·2b - 3b·a) = 2(8ab - 3ab) = 2·5ab = 10ab


Svar #3
17. september 2010 af patr0805 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Reducering igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.