Fysik

Mekanik-problem

18. september 2010 af zenati (Slettet)

 Jeg har følgende opgave og jeg er totalt lost:

En kæde med længden L og massetæthed per længde ρ, ligger delvist på et vandret glat bord. En del af kæden, x, hænger ned over bordkanten, der er afrundet (sådan at den del som stadigvæk ligger på bordet har længden L-x). 

Til tiden t = 0, hænger kæden længden x0 over kanten. Bestem længden af den del af kæden, der hænger over kanten som funktion af tiden.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan bruge LaGrange formalismen til at løse dit problem. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

Kraften der trækker i kæden F = x(t)*ρ*g    skal være lig den resulterende kraft  F = L*ρ*a    hvor a er accelerationen.

Da x(t) beskriver bevægelse er x''(t) = a.     Indsat fås:  x''(t) = g/L*x(t)    brug desolve( hvis du har TII.


Svar #3
18. september 2010 af zenati (Slettet)

 Mange tak:P

Det hjalp en hel del.


Skriv et svar til: Mekanik-problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.