Matematik

Ligning med brøk

18. september 2010 af wannabeekid (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

Jeg har fået til opgave at udregne nogle lingninger med brøker og har aldrig prøvet det før, så ville være godt hvis der var nogle der kunne hjælpe mig. 

Første ligning lyder sådan.

1/2x -1=5/4x-3/10


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af mathon

står der

           (1/2)x - 1 = (5/4)x - (310) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2010 af mathon

#1

står der

           (1/2)x - 1 = (5/4)x - (3/10) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af mette48 (Slettet)

Gang alle led med 20, så forsvinder nævnerne

(20*1/2)x-20*1=(20*5/4)x - (20*3/10)

10x-20=25x-6

-15x=14

x=-14/15

Tovligt tal laver prøve ved at indsætte -14/15 i stedet for x

Hvis de to sider giver samme resultat stemmer prøven

-7/15-1  =                                 ?      -14/15*5/4-3/10 =

-1 7/15                                     ?         -7/6-3/10 = -35/30-9/30 = -44/30= -1 14/30 =-1 7/15

 det stemmer resultatet er godt nok


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.