Fysik

Varmeledning

19. september 2010 af Gliop (Slettet)

En elektrisk pære afgiver energi med effekten 43w. Pæren er tændt i 40minutter.

Hvor meget energi afgiver pæren i dette tidsrum?
Jeg har svaret 103200 j.

Pæren er anbragt i en isolerende kasse. Jeg har en graf i bogen som viser temperaturen i kassen som funktion af tiden fra det øjeblik, hvor pæren tændes. Til at begynde med er der intet energitab til omgivelserne, og den tilførte energi bruges alene til opvarmning af systemets bestående af pære med fatning og luften i kassen.

Beregn varmekapaciteten af dette system?
Jeg har svaret 2866,67j/k (er lidt i tvivl om svaret er korrekt)

Energitabet til omgivelserne sker ved effekten P, bestemt ved:

P = (lambda) * (delta(T)) * (A/d)

Hvor A er det samlede overfladeareal af kassen, d tykkelsen af kassens sider, delta T forskellen mellem temperaturen inde i kassen og temperaturen uden for kassen, og lambda en stofkonstant.

Kassens overfladeareal er 0,535m^2, og den er lavet af 2,0cm tykke plader af et isolationsmateriale. Temperaturen uden for kassen er hele tiden 23,0C

Bestem værdien af lambda for isolationsmaterialet.

lambda= ((36+273,15 K - 23+273,15 K) * (0,535 m^2/0,020 m))/(43 W)) = 347,937 W/m*k

T = 62-26 = 36

Jeg håber, I vil rette min opgave. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af mette48 (Slettet)

Undskyld, men hvorfor lader du ikke din lærer rette opgaven, det er en del af hans job?


Skriv et svar til: Varmeledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.