Matematik

Komplekse tal

19. september 2010 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Nogen der kan sige mig hvordan jeg skal udtrykke det komplekse tal på rektangulær og polær form?:

a) e^2+9+0-i5*pi/(1-i)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af peter lind

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=890392&goto=890598#890598


Svar #2
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Jamen det afklarer det ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2010 af peter lind

Hvad forstår du ikke?


Svar #4
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Vi har at:

e^2+9+0-i5*pi/(1-i)

Hvis jeg skal skrive den på polar form: Så bruger jeg formlen:

z=|z|e^iarg(z)

ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2010 af peter lind

jo


Svar #6
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Så siger jeg:

|1-i|=kvadratrod 1^2+1^2|=kvadratrrod 2

e^11-i5pi/i-1=(e^11e^-i5pi)/(kvadratrod 2e^-45i)=(e^11)/(kvadrarod 2)  (e^-i5pi)/(e^-45i)=(e^11)/(kvadratrod 2) e^(-i5pi-45i)?
 

Der er et eller andet helt galt.

 


 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2010 af peter lind

Ja. Det er der. Nu skriver du meget uklart. Hvis du mener hvad du skriver altså e2+0-i*5π/(1-i)=e2-i*5π/(1-i). skal du blot forlænge den sidste brøk med 1+i, som nævnt i den anden henvisning.


Svar #8
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt :S. Du kunne ikke tage et lignende eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2010 af peter lind

i/(1-i) = i(1+i)/[1-i)(1+i)] = i(i+1)/(1-i2) = i(1+i)/2


Svar #10
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Altså hvad er det du præcis har fundet der?

Hvis det ikke er noget problem, så tror jeg at jeg skal have skåret det helt u i pap.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2010 af peter lind

Du skriver jo ikke klart hvad din opgave er(se #7). Det betyder at jeg må give meget generelle svar. Så må jeg få en klar og præcis beskrivelse af din opgave.


Svar #12
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Jeg skal angive det komplekse tal på polar og rektangulær form.

altså det drejer sig om:

e^2+9+0-i5*pi/(1-i)


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2010 af peter lind

Du skriver jo bare det samme uklare som du hele tiden har gjort. Er min fortolkning i #7 korrekt? Ellers må du skrive nærmere om hvordan opgaven skal forstås.


Svar #14
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Udtryk det komplekse tal e2+9 +0 −i 5π /(1 − i) på rektangulær form og på polær form. Der skal regnes
i hånden.
 

Sådan er opgaven opgivet. Jeg forstår den ikke helt selv. Kan du bruge det til noget?


Svar #15
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

hmm


Svar #16
19. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Hov ikke til den


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.