Studievalg og videregående studie

Hvordan finder jeg den rette legatfond?

19. september 2010 af mudiii (Slettet)

 Hej.

jeg er en pige på 20 år som blev student i sommers. jeg er i gang med en sygeplejerske uddannelse, men jeg har tænkt mig at læse til sexolog ved siden af. undervisningen foregår i weekenderne, men koster 53.000 kr.
jeg har tænkt mig at ansøge nogle legater, men jeg kan ikke finde de legatfonde jeg er egnet til. ?

Er der ikke nogen der kan hjælpe mig?
Jeg har ledt i en uge nu. :-(


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. september 2010 af eksamenshajen (Slettet)

Hvis du begynder med at skrive det du har fundet frem til, som ikke fungerer, så kan vi andre måske hjælpe dig, uden at skulle henvise dig til det, du allerede har forkastet..


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. september 2010 af Roman Garcia

Der er ikke så gode muligheder for legater, når det er private uddannelser. Oftest er legaterne målrettet til studerende på de "almindelige" uddannelser, men som har ekstraordinære udgifter - f.eks. et udlandsophold eller lignende. Men du kan tage udgangspunkt i Kraks blå legathåndbog. Den kan du finde på dit lokale bibliotek. Derudover er der også legatsider på internettet, som du kan søge. Men du skal være opmærksomme på forudsætningerne. Oftest er det en forudsætning, at midlerne skal bruges til nogle specifikke uddannelser (medicin, jura, teologi osv), og eftersom sexolog-uddannelsen er ganske ny og privat, tvivler jeg på, at der er specielt mange legater, der kan bruges. Men det skader jo aldrig at søge.  


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2010 af MaibritG

Jeg er meget enig med Roman Garcia.
Jeg tror desværre ikke du skal forvente at få legater, der betaler for en privatuddannelse, der ikke er anerkendt. Du kunne eventuel tage et lån eller spare de 53000 kroner op, hvis du virkelig brænder for sexolog-uddannelsen.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #4
28. september 2010 af mudiii (Slettet)

 hvad mener du med ikke anerkendt? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. september 2010 af MaibritG

Ikke-anerkendte uddannelser er fx nogle privateuddannelser, der som oftes tager kortere tid end den nomerede tid. Eksempler på disse er frisørskolen (EUD-uddannelse, 4 år) og den privatefrisørskole (koster penge, 1 år). Den offentlige bliver anerkendt, mens den private ikke bliver det (primært pga. væsentlige uddannelsesmangler).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #6
29. september 2010 af mudiii (Slettet)

Hvad er ulempen ved at den ikke er anerkendt? Er det spild af penge? jeg er nemlig meget i tvivl. 

Hvis den ikke er anerkendt, er det ligesom ingen grund til at jeg tager uddannelsen, hvis jeg ikke kan bruge den til noget? 


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. september 2010 af Roman Garcia

At den ikke er anerkendt betyder bare, at uddannelsen ikke får støtte af staten. Det vil sige, at man selv skal betale for uddannelsen, og man får ikke SU ved at gå på uddannelsen. Det siger ikke automatisk noget om fremtidsmulighederne, da du godt kan finde job med den uddannelse, du opnår.


Svar #8
30. september 2010 af mudiii (Slettet)

 Okay. Så er jeg med. Jeg blev lige helt bange :) Tak skal i have for svaret . 


Brugbart svar (2)

Svar #9
30. september 2010 af MaibritG

Som sådan siger det intet om fremtidsmulighederne, ganske korrekt, men erfaringen fra frisørbranchen siger, at langt de fleste saloner ikke ønsker frisører fra den private frisør uddannelse pga. manglende kompetencer. Nu er dette nok ikke så relevant for sexolog"uddannelsen", da "sexologi" ikke kan anses om en egentlig uddannelse, men snarer et kursusmodul, som enten tages privat eller forefindes som et fagtilbud i forbindelse med medicinstudiet. Den private er dog meget mindre klinisk - især taget i betragtning af, at langt de færreste undervisere har en lægelig baggrund (eksempelvis Joan Ørting), og dette kan have en indvirkning på dine arbejdsforhold i fremtiden - i hvert fald i klinisk regi. Privat er der nok ingen problemer, da alle kan kalde sig sexologer - om de har taget kurserne eller ej.

Har du undersøgt om du kan tage det kliniske modul i forbindelse med din sygeplejeskeuddannelse? Der kunne nemlig være muligheder for at søge legater så.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #10
30. september 2010 af mudiii (Slettet)

 Godt spørgsmål , det vil jeg undersøge. 

Hvilken indvirkning på mine arbejdsforhold kan det have i fremtiden? positivt eller negativt? Jeg tager uddannelsen på yazmin fox's skole som vare i 2 år og koster 56 tusind :/ Det er virkelig mange penge. 


Brugbart svar (2)

Svar #11
30. september 2010 af Moderatoren

Tja.. Mange penge.. Prøv at søg lidt rundt på nettet, så finder du ud af hvor meget en gymnasie uddannelse koster:-)


Brugbart svar (2)

Svar #12
30. september 2010 af MaibritG

Jeg ville personligt vælge, at undersøge om det ikke var muligt at få det via sygeplejeskeuddannelsen, da dette er mere konkret end et kursus som sexolog - en titel enhver kan kaldes sig, uddannelse eller ej. Jeg tror ikke at en offentlig instans ønsker en privat-uddannet sexolog pga. den manglende kliniske relevans, som fås via medicinstudiet. Men hvordan din konkrete situation ser ud, er der vist ingen der kan svare på. Det kommer vel an på din kommende arbejdsplads' holdninger til dine kompetencer.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. maj 2014 af lordjens

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2018 af Thomasjohan

Slettet

Skriv et svar til: Hvordan finder jeg den rette legatfond?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.