Matematik

Lineær funktion - bestem a og b

20. september 2010 af sdj (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået stillet følgende opgave:

Den lineære funktion f(x) = ax + b går gennem punktet (8,4) og har
en absolut y-tilvækst på Δy = -6 for en absolut x-tilvækst på Δx = 3.

Bestem tallene a og b.

Jeg har ved ikke hvad "og har en absolut y-tilvækst på Δy = -6 for en absolut x-tilvækst på Δx = 3" betyder. Der står ikke noget om det i min bog. Hvad betyder det?

Jeg har lært om værdimængde og definitionsmængde. Har det noget med det at gør?

Mit umiddelbare bud er, at grafen med "en absolut y-tilvækst på Δy = -6 for en absolut x-tilvækst på Δx = 3" også går gennem punktet (14,-3). Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2010 af mathon

                                y = ax + b

                                a = Δy/Δx = (-6)/3 = -2


Skriv et svar til: Lineær funktion - bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.