Matematik

Skal finde sidelængderne i en ligebenet trekant

20. september 2010 af MadsSTX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
Jeg har en opgave hvor jeg skal finde sidelængderne i en ligebenet trekant.
Jeg ved at arealet er 5 og at vinklerne til grundlinjerne er 72 grader.

Hvordan finder jeg de to sider?!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2010 af mathon

                       A = (1/2)·b2·sin(180º-2·72º) = 5                 b = c

grundlinjen
                       a = 2·b·cos(72º)


Svar #2
20. september 2010 af MadsSTX (Slettet)

Prøv at uddybe det?
Jeg kender ingen af siderne. Hverken b eller a, kun vinklerne`?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kender jo også arealet A. Find b = c af mathon's 1. formel i #1, og dernæst grundlinien af den 2. ligning.


Skriv et svar til: Skal finde sidelængderne i en ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.