Matematik

bestemmelse af forskrift

20. september 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et busselskab går ud fra, at passagertallet P(x) falder med 20%, hvis billetpriserne stiger med 5% bestem en forskrift for P(x) , når enhederne for billetpris og passagertal vælges, så P(1) = 1

håber i kan hjælpe mvh footyfilms


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af kieslich (Slettet)

Det må være en potensfunktion:  P(x) = b*xa         da P(1) = 1   må b = 1.

0.8*P(x) = P(1.05*x)   ifølge oplysningerne

0.8*xa  = (1.05*x)a       hvoraf man nemt finder a.


Skriv et svar til: bestemmelse af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.