Matematik

nulreglen

20. september 2010 af Annemarie20 (Slettet)

x3 – 3x^2 = 11x^2

x3 - 3x2 - 11x2 = 0

x2(x - 14) = 0
 

hvad så sker der så?? hjælp til svaret  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så benytter man nulreglen for et produkt: et produkt er nul hvis en eller flere af faktorerne er nul .

Produktet x2·(x-14) er nul, hvis en af faktorerne er = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Dvs. at:

x^2 = 0 (jeg går ud fra, at der skal stå x ophævet i 2?)

eller:

x - 14 = 0

Så er x = 0 eller x = 14.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.