Fysik

isolerering, haster

20. september 2010 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg skal få t`=y(t-(V/c^2)*x) og her er t` bare et symbol og ikke et differential kvotient. Denne udtryk skal jeg finde vha. disse to    x`=y(x-Vt)   og    x=y(x`+Vt`).    hvor y=1/(kvadratrod(1-(v^2/c^2)). hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Af

x`=y(x-vt) og x=y(x`+vt`) fås

x` = yx - yvt = x/y -vt` , hvoraf

t` = (x/y -yx + yvt)/v

   = (x-xy2)/(vy) + yt

   = x(1-y2)/(vy) + yt

Da y = 1/√(1-v2/c2) , fås 1-v2/c2 = 1/y2 , og dermed 1 - 1/y2 = (y2-1)/y2 = v2/c2 eller 1-y2 = -y2v2/c2 , der indsættes i udtrykket for t` :

t` = -xy2v2/(vyc2) + yt

   = -xyv/c2 + yt

   = y(t - xv/c2) , q.e.d.


Svar #2
20. september 2010 af Colloio (Slettet)

jeg forstår ikke helt x` = yx - yvt = x/y -vt`


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er den første ligning sammen med x` isoleret af den anden ligning kombineret i en dobbeltligning.

x`= y(x-vt) og x = y(x`+vt`) ⇒ x`= y(x-vt) og x` = x/y - vt`


Skriv et svar til: isolerering, haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.