Samfundsfag

ØKONOMI

20. september 2010 af Clause (Slettet)

Hej derude.. Jeg har lidt svært ved Økonomi, og der er nogle spørgsmål , men føler ikke jeg får dem besvaret udfra min tekst..

1, Hvorledes kan vi definere begrebet økonomisk vækst og hvad forårsager økonomoisk vækst?

2, Redegør henholdsvis cost-push inflation og demand-pull inflation

3. hvad forstås ved begrebet bæredygtigudvikling, og hvordan kan vi som almindelige forbrugere være med til at hjælpe bæredygtigudvikling på vej?

Håber der er en derude som er frisk på at forklare


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Munck (Slettet)

 Økonomisk vækst defineres som væksten i BNP. Eksempelvis er den økonomiske vækst fra 2008 til 2009 defineret som (BNP-2008 / BNP-2009)*100.

Cost-push inflation er når priserne på importerede varer stiger, f.eks. hvis prisen på biler stiger. Demand-pull inflation opstår når efterspørgselen overstiger udbuddet (groft sagt), normalt når der er højkonjunktur og der er meget gang i hjulene og der efterspørges mere end der kan produceres, så stiger priserne.

Bæredygtig udvikling bruges i mange sammenhænge, eksempelvis hvad angår miljøspørgsmål forstås det bl.a. som vedvarende energi fremfor olie og kul, det kan være økologiske produkter der ikke bruger giftstoffer der evt. kan gøre jord ubrugelig senere eller forringe grundvand. Som forbruger kan man efterspørge produkter der er bæredygtige.


Svar #2
20. september 2010 af Clause (Slettet)

Tusind tak. det er nemmere at forstå når der er en der  forklarer, istedet for at læse  i en bog..

Lige et andet spørgsmål. : Hvad er sammenhængen mellem kapitalapparatet (udviklingen heraf) og økonomisk vækst. Inddrag i besvarelsen heraf overvejelser omkring, hvordan det offentlige kan påvirke udviklingen af virksomhedernes kapitalapparat


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af Munck (Slettet)

 Man kan sige at når virksomhederne udvider kapitalapperatet så skal der bruges færre arbejdere til at producere det samme (dvs. produktiviteten pr. arbejdstime stiger). Det betyder at der bliver frigivet arbejdskraft til at producere noget andet og således kan man i alt producere mere.

Som stat gælder det så om at give virksomhederne incitament til at investere mere, det kan være gennem skattefordele, subsidier eller andre tilskud.


Skriv et svar til: ØKONOMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.