Matematik

differentialregning

21. september 2010 af oline39 (Slettet)

 jeg skal differentiere denne her funktion:

f(x)       1         
        x2+x+1
 

jeg er så bare i tvivl om den kommer til at hedde: 

f'(x)=        1                                 1            
              2x+1      eller           2x+1+1
 

håber i kan hjælpe mig lidt ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af peter lind

ingen af delene Du skal bruge at f(x) = 1/g(x) kan differentieres som en brøk eller sammensat funktion. Det giver f'(x) = -g'(x)/g(x)2


Svar #2
21. september 2010 af oline39 (Slettet)

 ehm, jeg tror at jeg har formuleret det lidt forkert. det jeg egentligt ville have spurgt om, det var hvad det sidste 1-tal blev til når man skriver det fra f(x) og til f'(x)? (-:


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.