Fysik

V7 Idrætsskader

21. september 2010 af LVic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har opgaven

En varme/kulde-pose opvarmes i varmt vand, hvorefter den lægges ned i en beholder med 1,29 kg varmt vand. I løbet af nogle minutter falder posens temperatur 27,9 °C, mens vandets temperatur stiger 8,9 °C.
a) Beregn en værdi for posens varmekapacitet. Gør herunder rede for de relevante antagelser.

Mit problem er at jeg simpenhen ikke kan se hvad en relevant antagelse er, samt hvordan jeg kommer igang med opgaven.

Håber at der er nogen der kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af peter lind

Du skal bruge at den varmeenergi som det varme vand afgiver er det det posen modtager. Du må altså antage at ingen energi går tabt til omgivelserne. Der gælder så C*ΔTpose = m*c*ΔTvand Her er C varmekapaciteten af posen. ΔTpose er temperaturfald af posen, m er vandets masse, c den specifikke varmekapacitet for vand og ΔTvand er stigningen af vandets temperatur.


Svar #2
21. september 2010 af LVic (Slettet)

Det jeg så ikke forstå ved formlen du har skrevet er at C står der to gange? Der står C, men så står der også m*c som jo er lig med c. 

Er det muligt du kan forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af peter lind

De 2 er forskellige. Den første er et stort C, som står for varmekapaciteten af posen. Den anden er et lille c, som står for den specifikke varmekapacitet. Hvis det forvirrer dig, kan du sætte et eller andet indeks på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2010 af LBendix (Slettet)

 Kan det så godt passe, at varmekapaciteten for posen er negativ?

Altså så det giver dette, eller skal temperaturforskellen for posen være positiv?

C= (1,29kg*4,18 J/(kg*°C)*8,9?)/(-27,9?)=-1,72 J/?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2010 af peter lind

Nej. Jeg har i #1 formuleret det som ΔTpose er temperaturfaldet i posen og ΔTvand er stigningen af vandets temperatur. Da posens temperatur rent faktisk falder og vandets temperaur rent faktisk stiger er de begge positive og dermed bliver C også positiv.


Skriv et svar til: V7 Idrætsskader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.