Matematik

Vilkårlig trekant..

21. september 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave omkring en vilkårlig trekant. Jeg skal finde vinkel A og trekantens areal.

Hvordan gør jeg dette?

Jeg har fået følgene oplysninger:

a=8, b=20 og c=16

På forhånd tak ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationen til bestemmelse af vinkel A

a2 = b2 + c2 -2bc·cos(A)

Find arealet T af

T = (1/2) bc·sin(A)

eller ved brug af Herons formel.


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.