Matematik

hjælp! blækregning!

21. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave som jeg ikk kan løse.. håber i kan hjælpe.. 

a) find forskriften for et tredjegradspolynomium med rødderne 4 og 6 (og ikke flere) som i 0 antager værdien -7

b. find forskriften for et andet tredjegradspolynomium der også har rødderne 4 og 6 (og ikke flere) og som i 0 antager værdien -7

håber virkelig i kan hjælpe mig med denne..

takker på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af peter lind

De 2 "forskellige" opgaver er jo ens.

Et tredjegradspolynomium med kun 2 rødder må have den ene rod som dobbeltrod. Det giver de 2 muligheder. p(x) = a(x-4)2(x-6) og p(x) = a*(x-4)(x-6)2. a finder du så af den sidste betingelse.


Svar #2
22. september 2010 af Clause (Slettet)

tak skal du ha' for hjælpen! ;)


Svar #3
22. september 2010 af Clause (Slettet)

kan det så passe at jeg får a= 7/22?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af peter lind

Nej. Hvor får du de 22 fra?. Resultatet er også afhængig af hvilket af de 2 polynomier nævnt i #1, du bruger.


Svar #5
22. september 2010 af Clause (Slettet)

har  brugt p(x) = a(x-4)2(x-6) så har jeg regnet a ud således: p(x)=a*(0-4^2) (0-6)=-7 --> a*(-22)=-7 så har jeg sagt -7/22?

er helt lost..

i b skal jeg så bruge p(x) = a*(x-4)(x-6^2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2010 af peter lind

p(0) = a(0-4)2(0-6) = a*(-4)2*(-6) = -a*16*6


Svar #7
22. september 2010 af Clause (Slettet)

hvorfor bliver det så -a? og hvordan regner jeg så a ud? ved dividere at 16 med 6?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2010 af peter lind

minustegnet kommer fra  0-6 = -6.. Hvorfor i alverden skulle du dividere 16 med 6? Sæt p(0) = -7 og find deraf a.


Svar #9
23. september 2010 af Clause (Slettet)

ah ah okay.. tak for hjælpen..


Skriv et svar til: hjælp! blækregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.