Matematik

Matematik Opgave 2

21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg har en matematikopgave, som jeg er i tvivl om jeg har lavet rigtigt. :

Hvis en person har en formue på 600000kr. og formuen vokser med 7% om året, hvor mange år (helt tal) skal personen så vente på at blive millionær? Løs problemet ved at prøve med forskellige værdier af n i renteformlen.

isoler n:
K=K0 * (1+r)^n
<=> K/K0=(1+r)^n
<=>log(K/K0)=n*log(1+r)
<=> log(K/K0) / log(1+r) = n
<=> ( log(K) - log(K0) ) / log(1+r) = n
=> ( log(1.000.000) - log (600.000) ) / log (1,07) = n
<=> n = 7,55
i og med der kun findes hele terminer, må n ~ 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Din metode er fin!


Svar #2
21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Godt nok ;)


Skriv et svar til: Matematik Opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.