Fysik

Friktionskoefficient - Bremselængde

22. september 2010 af 2467234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har lavet et forsøg med bremselængde, hvor vi vil bevise at den statiske my er højere end den dynamiske.

Forsøget gik ud på at vi kørte 35 km/h med en scooter, og så målte vi bremselængden når vi blokerede bremsen og når vi bremsede til lige inden den blokerede.

Er det muligt at udregne my når vi har følgende oplysninger:

v0 = 126 m/s

v = 0 m/s

s = 15,5 m

m = 136 kg

Den generelle formel hedder jo Fg = my * Fn , men vi mangler jo Fg


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis I kender hastigheden, som scooteren kommer ind med, kan I bruge energibevarelse til at finde gnidningskraften.

Antaget, at gnidning er det eneste, der bremser scooteren!

Den kinetiske energi, som scooteren kommer ind med, når I blokerer bremsen skal alt sammen afsættes af gnidningskraften; derfor skal gnidningskraftens arbejde henover bremsestrækningen være det samme som den kinetiske energi, som scooteren kommer ind med:

Agnid = Ekin =>

Agnid = Fg * s = ½mv^2 => Fg = ½mv^2 / s


Svar #2
22. september 2010 af 2467234 (Slettet)

#1 Fg er gnidningskraften


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, en lille tanketorsk her om morgenen; jeg har redigeret mit indlæg derefter. :)


Skriv et svar til: Friktionskoefficient - Bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.