Fysik

Henfaldsloven

22. september 2010 af kidmartion (Slettet)

Hej. Jeg har problemer med følgende opgave og vil gerne høre om nogen kan hjælpe mig.
Opgaven lyder således: Henfaldsloven er formuleret for antallet N a atomkerner i en mængde radioaktivt stof. Hvis massen af denne mængde betegnes med m, følger det af henfaldsloven, at

mo*(1/2)t/T½

n= massen
t=tiden
mo=massen til tiden t

Giv med uidgangspunkt i henfaldsloven en forklaring på denne formel.

..
Jeg forstår ikke formlen. håber nogen kan forklare mig det.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

             

                                         N = No·(1/2)t/T½                   

omregnet til mol                N/NA = No/NA·(1/2)t/T½

eller skrevet                      n = no·(1/2)t/T½     
              
omregnet til masse           n·M = (no·M)·(1/2)t/T½

eller skrevet                     m = mo·(1/2)t/T½
 

                   


Svar #2
22. september 2010 af kidmartion (Slettet)

tak for hjælpen.. men forstår ikke helt hvordan du får N/NA = No/NA·(1/2)t/T½
og hvad står NA for ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

     simpel division med NA på begge sider af lighedstegnet

     NA er Avogadros tal = 6,02214·1023 enheder pr mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af mathon

              ...udnyt din viden om halveringstid...

        efter n halveringstider
        resterer der

                                    N/No = (1/2)n            hvor n er antal halveringstider, der findes af t/T½
og dermed

                                    N/No = (1/2)t/T½

hvoraf                          N = No·(1/2)t/T½                                  


 


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.