Matematik

vektor..

22. september 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde længden af projektionen i rummet (3D-vektor)

regnestykket ender således

3
-------
( 5 )
( 4 )         altså nævneren er angivet som koordinatsæt...
( 6 )

mit problem er så at jeg ikke kan skrive ovenstående som et enkelt tal... og det skal jeg, idet længde jo angives som tal og ikke koordinatsæt... hvad skal jeg gøre..???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mindleaving (Slettet)

er det muligvis længden af vektoren, som du skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af peter lind

Hvis du skal finde vektor a's projektion på vektor b bliver resultatet v = (a·b)*b/ ´b|2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og længden af vektor a's projektion på vektor b er så (ab)/|b|


Svar #4
22. september 2010 af Yow! (Slettet)

hmm... altså for at finde længden af vektor a's projektion på vektor b bruger jeg formlen:

                                                   (vektor a * vektor b) 
Længden af prjektionen    =    ---------------------------
                                                         |vektor b|

hvis vi antager at

vektor a = (2,3,4)
vektor b = (4,3,2)

så vil rengestykket blive:


(2*4 + 3*3 + 4*2)                              25
----------------------         <=>        ----------           
        | ( 4 ) |                                    | ( 4 ) |
        | ( 3 ) |                                    | ( 3 ) |
        | ( 2 ) |                                    | ( 2 ) |



det er herfra jeg går i stå....


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2010 af peter lind

#3 Du mangler et numerisk tegn. #4 Jeg ved ikke hvad du mener med det underlige, du skriver i nævneren. Det er i hvert fald forkert. Du skal dividere med længden af vektor b, og det er et tal


Svar #6
22. september 2010 af Yow! (Slettet)

peter lind #5...

nååååååår . . . . selvf.
 
jeg forvekslede det med den numeriske værdi af vektoren b i nævneren.... smart at man bruger det samme tegn i mat. men med to hvidt forskellige betydninger....


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

OK, ja, det skal være |ab|/|b| . Desuden blev et halvt numerisk tegn i din egen formel i #2 saboteret af sætternissen og lavet om til et ' .


Svar #8
22. september 2010 af Yow! (Slettet)

så så i to    :=)


Svar #9
22. september 2010 af Yow! (Slettet)

andersen11 #7

hmm . . . det kaldes da ikke for et numerisk tegn i denne sammenhæng . . . ?  det fungerer i hvertfald ikke som et numerisk tegn . . .


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Typografisk er det da et numerisk tegn, og betydningsmæssigt har man så indført den numeriske værdi af en vektor i et euklidisk rum som Pythagoras-normen af vektoren eller længden af den i 1D,2D,3D.


Skriv et svar til: vektor..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.