Matematik

Terningekast

23. september 2010 af Shansen1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Hvordan er det nu man beregner sandsynligheden i fx terningekast?

Sandsynligheden for at slå 2 6'ere med 2 terningekast er (1/6)^2 = 1/36.

Men hvad er sandsynligheden for fx at slå 2 6'ere med 3 kast? Eller 1 6'er med 3 kast.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal lige overveje, om du mener netop 2 6'ere eller mindst 2 6'ere med 3 kast. Med 3 kast indeholder udfaldsrummet 63 mulige udfald.


Svar #2
23. september 2010 af Shansen1990 (Slettet)

Begge dele, gerne :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Shase (Slettet)

mindst 2 seksere ud af tre er det sammen som to seksere ved to kast.

2 ud af 3 er 1/6 x 1/6 x 5/6 hvor 5/6 står for alle muligheder undtaget 6

prøv selv den sidste


Svar #4
23. september 2010 af Shansen1990 (Slettet)

#3mindst 2 seksere ud af tre er det sammen som to seksere ved to kast.2 ud af 3 er 1/6 x 1/6 x 5/6 hvor 5/6 står for alle muligheder undtaget 6.

Det var også min umiddelbare indskydelse. Men enten er det forkert, eller så er det program jeg har, som kan tjekke det, forkert.
Har et lille program der kan regne diverse sandsynligheder ud, her får jeg at NETOP 2 6'ere med 3 kast giver en sandsynlighed på 5/72, som jo ikke er det samme som 1/6 * 1/6 * 5/6 = 5/216.

Samtidig ville jeg så mene at sandsynligheden for NETOP 1 6'er er 1/6 * 5/6 * 5/6 = 25/216, men her siger programmet 25/72 = 75/216, altså 3 gange så meget som det jeg regner ud (ligesom i eksemplet med NETOP 2 6'ere)...?! Er det algoritmen i programmet der er forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

nej programmet er godt nok.  Du glemmer at opskrive alle dine muligheder:

Netop 1 sekser ud af tre kast har mulighederne       6  non6   non6  ,      non6    6   non6,  og   non6  non6   6.   så sandsynligheden bliver  1/6*5/6*5/6 +5/6*1/6*5/6 + 5/6*5/6*1/6   = 3*1/6*5/6*5/6 = det programmet siger.

Tilsvarende med netop2 seksere ud af tre kast


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af Shase (Slettet)

 Ja det er rigtigt. Havde glemt det med at gange med antal kast. Sorry.

når den fxsiger 5/216 er det kun for den ene/bestemt rækkefølge


Svar #7
23. september 2010 af Shansen1990 (Slettet)

Ja, det er selvfølgelig ligegyldigt om man slår 6'eren på 1., 2. eller 3. slag


Skriv et svar til: Terningekast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.