Fysik

Batteridrevet skruetrækker

23. september 2010 af Lullul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa - jeg har fået denne opgave og håber der er nogen der kan hjælpe mig:

En jernskrue skrues ind i et bræt med en batteridrevet skruetrækker. Skruetrækkerens motor omsætter energi med effekten 120 W, og spændingsfaldet over motoren er 17,3 V.

a) Beregn størrelsen af den elektriske strømstyrke gennem motoren.

Jernskruens masse er 4,34 g, og dens gevind har 40 vindinger. Skruen roterer 8,5 omgange pr. sekund. På grund af gnidning mellem skruen og brættet stiger skruens temperatur.

b) Hvor lang tid tager det at skrue jernskruen ind i træet? Beregn, hvor meget skruens temperatur stiger på grund af gnidningen. Gør herunder rede for de relevante antagelser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af NejTilSvampe

a)
P = U*I => I = P / U

b)

40 vindinger / 8,5 vindinger pr. sekund = 4,70 sekunder

P = E/t  => Q = E = P*t 

Q = m*c*Δt =>  Δt = Q/(m*c_jern) = P*t / (m*cjern)

Det er mit bud.


Svar #2
23. september 2010 af Lullul (Slettet)

Tusind tak! Det hjalp mig meget!


Skriv et svar til: Batteridrevet skruetrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.