Matematik

bestemmelse af K

23. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem tallet k, så x^2-7x+k har netop en rod..

har gjort således: d=b^2-4*a*c

d=(-7)^2 -4*1*k=0 ---> 49-4k=0 ---> 4/4 som går ud med hinanden og derefter 49/4? så får jeg k til at være: 12,5.

kan det passe? håber i kan hjælpe og fortælle hvad jeg har gjort forkert, hvis mit svar er forkert..

tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet er ikke helt korrekt, da 49/4 ≠ 12,5. Ligningen har netop een rod, hvis den diskriminant d er lig med 0, dvs hvis 4k = 49, eller k = 49/4 = 12,25 .


Svar #2
23. september 2010 af Clause (Slettet)

ja har fundet af at resultat ikke er 12, 5.. kan du så fortælle hvad det er, jeg har gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Se forklaringen i #1 . 49/4 = 12,25, ikke 12,5 .


Svar #4
23. september 2010 af Clause (Slettet)

nå jo det er jo rigtigt.. har glemt 2 tallet.. min fejl.. tusind tak for hjælpen..


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Ja, k = 12,25 ... Det blev da skåret ud i pap i #1 og #3 .


Svar #6
23. september 2010 af Clause (Slettet)

rigtigt nok


Skriv et svar til: bestemmelse af K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.