Matematik

bestem en forskrift for funktionen f

23. september 2010 af kawerdk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle jeg er lige stødt på et problem som jeg håber i kan hjælpe mig med. det lyder således.

en fjernvarmecentral benytter følgende takster ved afregning af fjernvarmeforbruget: En fast årlig ydelse på 500 kr., derudover skal der betales 5 kr. pr. m3 varmt vand. lad x betegne fjernvarmeforbruget og lad y= f(x) betegne den samlede udgift. håber virkelig i kan hjælpe mig er ikke en ørn til matematik. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du skal bruge en lineær funktion af formen f(x) = a*x + b


Svar #2
23. september 2010 af kawerdk (Slettet)

 og hvordan bruger man den. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du ved allerede hvad x skal være. Prøv at kigge på, hvad du skal gange x med, for at få prisen på vandforbruget over et stykke tid, når man ser bort fra den faste årlige ydelse.


Svar #4
23. september 2010 af kawerdk (Slettet)

 x er det ikke de 5 kr. pr. m


Svar #5
23. september 2010 af kawerdk (Slettet)

 eller nej x er det ikke pr. m3 varmt vand.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

samlede udgifter= årlig ydelse + (pris pr m3 vand) * fjernvarmeforbruget

erstat teksten med de angivne oplysninger ovenfor


Svar #7
23. september 2010 af kawerdk (Slettet)

 så 500+(5) *fjernvarmeforbruget. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

Ikke helt.

Lad os holde den årlige ydelse udenfor indtil videre.

Du har et fjernvarmeforbrug x. 1 x, dvs. 1 kubikmeter vand koster 5 kr. Vi sætter prisen per kubikmeter vand ind som a. Det giver os f(x) = 5*x. Hvis x nu f.eks. er 5 kubikmeter, ganges det med fem, så prisen bliver 25 kr.

Oveni i prisen for forbruget skal man også betale ydelsen, som lægges oveni beløbet.

Altså bliver funktionen f(x) = 5x + 500


Svar #9
23. september 2010 af kawerdk (Slettet)

 tusind tak skal du have. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2010 af mette48 (Slettet)

#7 er rigtig

#8 bare fordi du ser tingene fra en ander vinkel behøver de ikke være forkerte.

Se på #7 sammen med #6, så forstår du måske også, hvad der menes med svaret i #7


Skriv et svar til: bestem en forskrift for funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.