Matematik

Hjælp......:/

24. september 2010 af 02b25 (Slettet)

Jeg har 3 emner, jeg ikke kan fornud og lave.

1: 2(x-7)=28

2: 2x+1=65

3: 5x-15=x+21

4: -3x+7=35-x

5: 3(2x-1)=7x

reducer og forkort.

1 : 3(a2+2b)-b

2 : 7k+8m-(7m-2k)

3 : -4x(2y+5)+xy-y

Reducer

1: -5b+(3a+2b)

2: 3x-5(2-x)

3: 9a-(5a-3b)=

4: 2(3a+b) - 4b=

5: 2x - 3(1 - x)=

Håber der nogle der kan hjælpe mig :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Samme opgave, som du startede i går her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=893225


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2010 af Mimical (Slettet)

De første fem stykker er alle simple ligninger. De næste tre er udtryk der skal reduceres (der er ikke noget at forkorte da der ikke er tale om brøker) og trækkes sammen. De sidste fem følger stort set de samme mønstre som de øvrige.

De første 5 handler om at du skal gange ind i de paranteser der måtte være. Dernæst skal du isolere x'erne på den ene side af lighedstegnet. Husk at du må lægge til, trække fra, gange og dividere på begge sider af lighedstegnet, under forudsætning af at du gør det samme på begge sider!

Et eksempel:                                      5) 3(2x-1) = 7x ⇔

Vi ganger ind i parantesen,                       6x-3 = 7x  ⇔

Vi trækker 6x fra på begge sider,                  -3 = x    ⇔ x = -3

Et andet:                                               3)  -4x(2y+5)+xy-y =

4x ganges ind i parantesen,                -(8xy+20x)+xy-y =

parantesen hæves, husk fortegn,          -8xy-20x+xy-y =

der trækkes sammen,                                   -7xy-20x-y =

kan skrives lidt pænere som                        -20x-y-7xy

Tror du du kan finde ud af de andre stykker nu?          

#1 Så jeg først efter at have skrevet alt dette. Det er ikke nogen god idé at lave flere tråde over samme sang. Du risikerer at ingen til sidst vil hjælpe dig. Da det virker som om du er ude på at få os til at lave dine opgaver!                                    


Skriv et svar til: Hjælp......:/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.