Matematik

Ligninger og reducer

23. september 2010 af 02b25 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har 3 emner, jeg ikke kan fornud og lave.

1: 2(x-7)=28

2: 2x+1=65

3: 5x-15=x+21

4: -3x+7=35-x

5: 3(2x-1)=7x

 reducer og forkort.

1 : 3(a2+2b)-b

2 : 7k+8m-(7m-2k)

3 : -4x(2y+5)+xy-y

Reducer    

1: -5b+(3a+2b)

2: 3x-5(2-x)

3: 9a-(5a-3b)=

4: 2(3a+b) - 4b=

5: 2x - 3(1 - x)=

Håber der nogle der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af kirs5621 (Slettet)

du skal gange ind i paranteserne

2(3a+b) - 4b=

først ganger du 2 med 3a og derefter b

(2*3a+2*b) - 4b

udregn stykket

(6a+2b)-4b

opløft nu paranteserne

da det er en plusparantes kan man bare slette parantesen

6a+2b-4b

nu kan du samle de tal der er ens

+6a

og

-4b+2b

giver

-2b+6a eller 6a-2b


Svar #2
25. september 2010 af 02b25 (Slettet)

okey tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af superkar (Slettet)

hvordan reducer man den her

7(2a+4b)+2(5a-2b)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej

det samme du skal gange hvert led ind i parentesen

14a+28b+10a-4b

24a+24b


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2010 af superkar (Slettet)

tusind tak..;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2010 af sillemusen123 (Slettet)

det var så lidt


Skriv et svar til: Ligninger og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.