Matematik

Reducer!!

24. september 2010 af banankejser (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducer disse 3 stykker, og er fuldstændig på bar' bund.

A)  5(-a-b)-6(-2a+b+5)-(a-2b-6)*5
 

B) (3x-4y)(x+y)-(2y+x)2x-3y)-(4x-y)(y-x)

C) 4x-3y/2a + 5x/3a - x+3y/a


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af kirs5621 (Slettet)

du ska starte med at gange ind i paranteserne


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

ja det er rigtigt start med paranteserne


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2010 af kirs5621 (Slettet)

derefter skal du have lagt tallene og bogstaverne der passer sammen sammen

fx

a-2b+a

lig med

2a-2b


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2010 af kirs5621 (Slettet)

tak


Svar #5
25. september 2010 af banankejser (Slettet)

altså så den første vil være..

-5a-5b+12a-6b-30-5a-10b-30 = 2a - 21b - 60?


Svar #6
25. september 2010 af banankejser (Slettet)

-5a+12a-5a = 2a

-5b-6b-10b= - 21b

-30-30 = -60


Skriv et svar til: Reducer!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.