Matematik

Bestem monotini-forholdet for funktionen f - (der er fucker svært :( HJÆLP )

24. september 2010 af RaminGo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folk :)

Jeg har to 2 jeg håber i kan hjælpe mig med.

1) Nogen der kan forklare hvordan fremgangsmåden er til at løse denne opgave, som jeg citere herunder:

en funktion f er bestemt ved:

f(x) = 1/3x3 – 2x2 - 5x

Samt bestem monotoni-forholdet for funktionen f.

2) En parabel er bestemt ved ligningen:

y = 2x2 - 2x – 4

Bestem toppunktet for parablen og skitser den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Megatron1 (Slettet)

Til opgave 1)
Start med at differentiere f(x), derefter løs ligningen f´(x)=0. Så kan du vel resten? :-)


Skriv et svar til: Bestem monotini-forholdet for funktionen f - (der er fucker svært :( HJÆLP )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.