Matematik

Geometriopgave

25. september 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe med den vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: Vejanlæg.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af kieslich (Slettet)

A)  Kald CP = x.  Afstanden fra C til vejen mellem A og B må være 4 km i følge Pythagoras. Så afstanden fra P til vejen mellem A og B må være 4-x.    

Brug Pythagoras til at finde afstande AP mellem A og P udtrykt ved x.   BP = AP

Den samlede vejlængde S(x) = CP + AP + BP.       Differentier og find det x som giver et minimum.


Svar #2
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

Jeg får altså afstanden mellem C og vejen mellem A og B til 3 ifølge pythagoras. Fordi højden fra C må skære grundlinjen i midtpunktet, da det er en ligebenet trekant. Hvis vi kalder midtpunktet på AB for M så må AM=BM=4 km?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

ja, nu kan du så bestemme AP som funktion af x idet AMP er en retvinklet trekant.


Svar #4
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

Okay, forstår du billedet til opgave 3? Har fundet ud af at løse 1 og 2, så ved godt hvordan jeg gør, men forstår slet ikke billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

opg 3.1   lav et koordinatsystem hvor A(0,0), B(8,0) og C(8,3). Lad P(x,y).

samlet længde S(x) = |AP| +  |BP| +  |CP|  =   √((0-x)2 + (0-y)2 ) + ...... osv.   differentier og find minimum for S(x)

opg 3.2    Helt magen til opg2, men nu med andre længder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

Havde lige overset at AP = BP, så P må have koordinaterne P(4,y)


Skriv et svar til: Geometriopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.