Fysik

Hjælp til opgave - Kræft

25. september 2010 af fiffinut (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Jeg har problemer med denne opgave. Er gået helt blank ;)

En badebold med rumfanget 3,0 dm3 flyder på vandet, således at 5% af boldens rumfang er under vand.

Vbadebold = 3,0 dm3 = 0,3 m3
ρ_vand = 1,00 g/cm^3
g = 9,82 N/kg

Beregn badeboldens masse.
Vfortrængt væske = 5% af Vbadebold :
Vfortrængt væske = 0,05*3 dm^3=0,15 dm^3 = 150 cm^3
Badeboldens masse: m = 150 g

Find størrelsen af den lodrette kraft, du skal påvirke bolden med for at holde den helt under vand.
Ft = m * g
Ft = 0,150 kg * 9,82 N/kg = 1,473 N
Ft = Fop
Fop = 1,473 N
 

Jeg har skrevet mine beregninger med, men er ikke sikker på jeg overhovedet er på rette vej. Håber i kan hjælpe mig.

Mvh. Kenneth


Svar #1
25. september 2010 af fiffinut (Slettet)

 ^


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2010 af kieslich (Slettet)

Ft = 1,473 N

Fop  = Ft + Ftryk            tyngdekraft og tryk skal modsvare opdriften

Ftryk = Fop - Ft   = Vfortrængt væska når hele bolden er neddykket *ρ_vand*g - 1.473


Svar #3
25. september 2010 af fiffinut (Slettet)

 #2 Tak for svaret :)

F_tryk = 0,3 m^3 * 1,00*?10?^3 kg/m^3 * 9,82 N/kg- 1,473 N = 2944,5 N

I facitlisten står der 28 N, hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2010 af kieslich (Slettet)


F_tryk = 3 dm^3 * 1,00* kg/dm^3 * 9,82 N/kg- 1,473 N = 2944,5 N       1g/cm3  = 1kg/dm3

I facitlisten står der 28 N, hvad gør jeg forkert?    du sjusker med dine enheder.


Svar #5
25. september 2010 af fiffinut (Slettet)

okay mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - Kræft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.