Matematik

Regning med brøker inde i brøker

25. september 2010 af CJAndersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder med 2 stykker henholdsvis

7/(14/9-3/8)

og

(1/3-1/4)/(1/5+1/6)

Jeg er kommet lidt til kort med disse, da vores lærer aldrig har forklaret det..

Håber der er nogle der gider vise hvordan og forklare hvorfor.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøkregning_5.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2010 af mathon

...man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte


Svar #3
25. september 2010 af CJAndersen (Slettet)

 Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2010 af mette48 (Slettet)

7/(14/9-3/8)                     fællesnævneren for brøkerne i nævneren er 9*8 forlæng hele brøken med 72

[7*72]/[72(14/9-3/8)] =        ganger 72 ind i parentesen

[7*72]/[72*14/9-72*3/8] =    forkorter brøkerne i nævneren

[7*72]/[8*14-9*3] =

[7*72]/[112-27] = [7*72]/85 =504/85 = 5 79/85


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2010 af mette48 (Slettet)

(1/3-1/4)/(1/5+1/6)                forlæng hele brøken med 60

[60*(1/3-1/4]/[60*(1/5+1/6)]         ganger 60 ind i parenteserne

[20-15]/[12+10] = 5/22


Skriv et svar til: Regning med brøker inde i brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.