Matematik

mat - parabler

04. april 2005 af niqo (Slettet)
hej med jer venner.. jeg har 2 opgaver som jeg ikke må bruge redskaber for(skal lade somom det er eksamsopgave)

Betstem toppunkttet for parablen med ligningen : y=2x^2-8x-1
jamen her skal man bruge formlen for toppunktet, og forventer de at man skal ku det i hovedet til prøven med uden hjælpemidler? jeg vil bruge formlen toppunktet ((-b/2a)),((-d/4a))


opgaven lyder sådan her :

I et koordinat er en parabel P bestemt ved
y=2x^2 + 5x - 3

Beregn koordinasættet til hvert af p's skæringspunkter med koordinatsystemets akser.

håber jeg kan få gode forklaringer, så jeg kan sige AHA og huske tilbage ;) på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2005 af xyz (Slettet)

1) for at finde toppunktet skal du først finde d i ligningen: y=2x^2-8x-1

d= b^2-4ac
d= (-8)^2-4*2*(-1)=72

derefter skal du indsætte d i den formel du har for toppunkt.

T(-8/4) og T(-72/8)= T(-2, -9)

tjek lige efter for en sikkerhedsskyld

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2005 af Duffy

Betstem toppunkttet for parablen med ligningen : y=2x^2-8x-1

1 - differentier

2 - sæt diff.kvo lig nul

3 - tag fundne x og sæt ind i y


I et koordinat er en parabel P bestemt ved
y=2x^2 + 5x - 3

Beregn koordinasættet til hvert af p's skæringspunkter med koordinatsystemets akser.


1 - alm 2.grdsligning!!!
dvs sæt lig nul...

Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2005 af xyz (Slettet)

ups det er (2,-9)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2005 af xyz (Slettet)

Når du skal finde koordinasættet til hvert af p's skæringspunkter med koordinatsystemets akser skal du sætte ligningen lig med 0:


2x^2 + 5x - 3 =0

d= b^2-4ac
d= 5^2-4*2*(-3) = 49

x = (-b+-kvadratroden af d)/2a

x=(-5+-7)/4={1/2, 3}

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2005 af allan_sim

#0. Hvis du har det officielle hæfte med eksamensopgaver, kan du foran i dette se, hvilke ting du skal kunne til prøven uden hjælpemidler. Angående opgaven med toppunktet kan man sige, at vi ikke nødvendigvis forventer, at du kan toppunktsformlen udenad, men du skal så kunne finde toppunktet på en anden måde, f.eks. ved at indse, at toppunktet er et minimum eller et maksimum, hvorfor det kan findes ved at finde nulpunkter for en passende differentialkvotient.

Svar #6
04. april 2005 af niqo (Slettet)

tak for jeres indlæg, har hjulpet mig meget.. tusind tak friends.. men har et spørgesmål mere, det er til opgave 2. hvorfor skulle y være nul, og regne ligningen, er det fordi man ved at et af punkterne er netop nul fordi den skærer ved aksen? mange tak..

Skriv et svar til: mat - parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.