Matematik

Vektor

25. september 2010 af abiis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem længde og retningsvinkel for hver af voktorerne

→               →
a=(23)       b=(-8)
      11               -6
 

Det skal ligne store paranteser rundt om tallene.

hjælp søges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af peter lind

v = (x,y)   |v|2 = x2+y2, x = |v|cos(α), y = |v|sin(α), hvor α er retningsvinklen.


Svar #2
25. september 2010 af abiis (Slettet)

hva med længden...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2010 af peter lind

længden af v er |v| og du kan se i #1 hvordan du finder |v|2


Svar #4
25. september 2010 af abiis (Slettet)

hvordan finder jeg retningsvinklen..
Er lidt langsomt opfattende..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2010 af peter lind

Når du har fundet længden af vektoren kan du finde retningsvinklen af at x-koordinaten af vektoren er længden af vektoren*cos(retningsvinklen) og y-koordinaten er længden af vektoren * sin(retningsvinklen).


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.