Matematik

Nulrum, Søljerum, rang og basis

26. september 2010 af MJølver (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Jeg sidder her med en opgave på uni, om matricer.

Opgaven lyder på: Betragt matricen A. Find et system for Nulrummet N(A) og Søjlerummet R(A) . Bestem Rangen af A og find en basis for søjlerummet.

er så småt kommet frem til N(A)={x ε Rn|Ax=0}, og N(A)=R^n

     | 1 2 3 1|
     |-2 2 0 4|
A=| 3 1 4 -2|
     | 3 -1 2 -4|

men sidder fast og kan ikke rigtig komme videre, forstår det simpelthen ikke har siddet og læst i vores lærebog.

Håber der er nogen der vil hjælpe :)

På forhånd tak. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af dnadan (Slettet)

Nulrummet:

N(A)=(A|0)

Prøv at se, om du ikke kan reducere lidt på det :-)


Skriv et svar til: Nulrum, Søljerum, rang og basis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.