Matematik

hjælp til reduktion haster lidt

26. september 2010 af katten95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Jeg har 5 stykker jeg skal reducer jeg skal bruge kvadratsætningerne til alle stykkerne og skal også have alle udregninger med. Er pænt lost og skal aflever det i morgen så pleas hjælp

stykkerne er:

1.   (6+3)^2

2.  (5+2)(5-2)

3.  (3a-9)^2+10a-81

4.  (25+49+70):(25-49)

5.  ((k-l)(k^2+l^2+2kl))(k^2-l^2)

Håber der er nogle der kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

her har du kvadratsætningerne:

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

(a+b)*(a-b)= a^2 -b^2

Det er generelt disse du skal bruge til at løse dem..


Skriv et svar til: hjælp til reduktion haster lidt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.