Matematik

Ligning til ret linje.

26. september 2010 af asdfgqwert (Slettet)

Vis ved at isolere y, at ligningen ax + by = c fremstiller en ret linje, og angiv hældning og skæring med y-aksen.

Har aldrig lært hvordan man gør, og kan ikke finde noget i min matematikbog. Har isoleret y=c-ax/b. Men har ingen idé om hvordan jeg skal gøre resten. Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

             

                 isoler y
                                                      y = -(a/b)x + (c/b)

     på akseskæringsform:

                                                      x / (c/a)  +  y / (c/b)  =  1

     skæring med x-aksen:             (c/a;0)

     skæring med y-aksen:             (0;c/b)


Svar #2
26. september 2010 af asdfgqwert (Slettet)

Tak for hjælpen, men kunne jeg muligvis få en forklaring HVORFOR det bliver det resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af mathon

omskriv selv - nu du kender facit


Skriv et svar til: Ligning til ret linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.