Matematik

Retvinklede og ensvinklede Trekanter

27. september 2010 af indrero (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er gået helt i stå med en matematik opgave.

Opgaven lyder; Trekanterne ABC og DEF er retvinklede og ensvinklede.

I Trekant ABC er A til C = 5 og C til B = 12

I Trekant DEF er D til E = 6,5

a) Bestem |AB| og |DF|


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

De mangler en oplysning om hvilke spidser der er ensvinklede


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af NejTilSvampe

 AB^2 = AC^2 + BC^2

Men det afhænger vel af hvilket hjørne D, E og F tilhører :S når du skal finde DF.

hvis vi siger A=D og B=E og C=F så må

DF/AC = DE/AB => DF = DE/AB * AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af mette48 (Slettet)

AC2+CB2=AB2

52+122=AB2

AB=√25+144=13

AC/AB=DF/DE

5/13=DF/6,5

DF=(5/13)*6,5=5/2 =2,5


Svar #4
27. september 2010 af indrero (Slettet)

Har vedhæftet et billede af opgaven for at være helt sikker på jeres tilbagemeldinger er korrekte. I må gerne lige give en tilbagemelding om hvilken løsning jeg skal tage udgangspunkt i.

Tak for jeres hjælp.

Vedhæftet fil:IMG_0062[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af mette48 (Slettet)

Hej Tin tegning passer sammen med betegnelserne i #3


Svar #6
27. september 2010 af indrero (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Retvinklede og ensvinklede Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.