Fysik

Wiens forskydningslov?

27. september 2010 af YasmineH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heii.. jeg skal finde  toppunkts bølgelængeden (Lmax) i solens stråling fra hhv. Solen (5780 K) ved hjælp af formlen : Lmax= (2,9*10^-3m * K)   /   T

men hvad er K i formlen?

HJÆLP!

På forhånd TaakK!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

K = Kelvin,  enheden på temperaturen


Svar #2
27. september 2010 af YasmineH (Slettet)

taak, men hvad er T så  ? er det også temperaturen i k da jeg har har den i k? eller er det i c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

T = solens temperatur = 5780 K    I fysik skal man altid regne i Kelvin


Svar #4
27. september 2010 af YasmineH (Slettet)

tak, er det så 2,9*10^-3*5780/5780?

Men så giver det 2,9*10^-3... det kan det give med enhver tal... kan K være en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af jleacht (Slettet)

I denne formel Lmax= (2,9*10^-3m * K) / T er m og K enheder og ikke konstante.  Så det bliver bare: 2,9*10^-3/5780 = ? m


Svar #6
27. september 2010 af YasmineH (Slettet)

nu da du skriver: 2,9*10^-3/5780 = ? m

skal jeg så glemme det første K?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2010 af jleacht (Slettet)

T er symbolet en temperatur, K er forkortelsen for kelvin og er enheden for temperaturen. T = 5780 K. Husk at skrive enheder på:

Lmax = (2,9*10^-3 K*m) / 5780 K = 5,0 * 10^-7 m


Svar #8
27. september 2010 af YasmineH (Slettet)

tak men er

det ikk (2.9*10^-3 m *K `? du har skrevet K*m..... .?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

m*K er et produkt af de to enheder m (meter) og K (Kelvin) . Det er jo det samme som produktet K*m af enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2011 af Sevenfold (Slettet)

Jeg sidder med præcis samme opgave :s 

Men er svaret på opgaven så: 

(2,90 * 10^-3m * 5800 K) / (5800 K)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der skal ikke både ganges og divideres med 5800K. Svaret står i #7 .


Skriv et svar til: Wiens forskydningslov?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.