Matematik
Reducering
05. april 2005 af
Patricia (Slettet)
Ehm... okay... jeg har aldrig forstået, hvordan man reducerer?!
Er det en der vil være sød at forklare mig det?!
På forhånd Tak:)
- Patricia
Er det en der vil være sød at forklare mig det?!
På forhånd Tak:)
- Patricia
Svar #1
05. april 2005 af Duffy
At trænge et udtryk sammen til mindste mulige form.
Kan til tider være et spm smag og behag.
Duffy
Kan til tider være et spm smag og behag.
Duffy
Svar #2
05. april 2005 af Mester_Bean (Slettet)
Hmm... Ja du kunne jo komme med et stykke, så vi kunne demonstrere, hvor let det kan være. Det handler bare om at gøre et langt udtryk om, så det fylder mindre, men stadig udtrykker det samme...
Der er bare nogle få regneregler som man skulle kunne.
Der er bare nogle få regneregler som man skulle kunne.
Svar #3
05. april 2005 af JulieJense (Slettet)
Hey Patricia.
Når man reducerer gør man (som også skrevet i #1. - 2) et langt regneudtryk mindre, uden egentlig at ændre på det.
F.eks. kan nævnes hvis du har en brøk
8/4 Dette ved du kan forkortes til 4/2 men kan igen omskrives til 2, hvis man hellere vil det - som skrevet i #1. er det ofte et spørgsmål om smag og behag.
Vha. nogle få regneregler kan man meget let reducere udtryk. F.eks. gælder at:
1) (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
2) (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab
3) (a-b)(a+b) = a^2 - b^2
ved at kende disse 3 regneregler kan man meget let reducere mange stykker.
Eks.
(2a+7b)^2 - a(2b-a) - 7ab =
4a^2+49b^2+28ab - 2ab + a^2 - 7ab =
5a^2 + 49b^2 + 19ab
De to udtryk "(2a+7b)^2 - a(2b-a) - 7ab" og "5a^2 + 49b^2 + 19ab" udtrykker akkurat det samme, men det sidste ser blot pænere ud og er lettere at overskue.
Håber det var en god nok begrundelse.
Når man reducerer gør man (som også skrevet i #1. - 2) et langt regneudtryk mindre, uden egentlig at ændre på det.
F.eks. kan nævnes hvis du har en brøk
8/4 Dette ved du kan forkortes til 4/2 men kan igen omskrives til 2, hvis man hellere vil det - som skrevet i #1. er det ofte et spørgsmål om smag og behag.
Vha. nogle få regneregler kan man meget let reducere udtryk. F.eks. gælder at:
1) (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab
2) (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab
3) (a-b)(a+b) = a^2 - b^2
ved at kende disse 3 regneregler kan man meget let reducere mange stykker.
Eks.
(2a+7b)^2 - a(2b-a) - 7ab =
4a^2+49b^2+28ab - 2ab + a^2 - 7ab =
5a^2 + 49b^2 + 19ab
De to udtryk "(2a+7b)^2 - a(2b-a) - 7ab" og "5a^2 + 49b^2 + 19ab" udtrykker akkurat det samme, men det sidste ser blot pænere ud og er lettere at overskue.
Håber det var en god nok begrundelse.
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
