Matematik

polynominer

27. september 2010 af trulle ^^ (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan regner man opgaven:

bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3+kx2-3x+6.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis -2 skal være rod i polynomiet p(x) = x3 + kx2 -3x +6 , skal vi kunne faktorisere det således

p(x) = x3 + kx2 -3x +6 = (x+2)(x2 +ax +b)

       = x3 + (2+a)x2 + (2a+b)x + 2b

ved sammenligning med p(x) får vi da, at der skal gælde følgende ligninger

2b = 6

2a+b = -3

2+a = k

Disse løses ovenfra og ned

b = 3

a = (-3-b)/2 = -3

k = 2+a = 2-3 = -1

Vi ser altså, at for k = -1 er -2 rod i polynomiet p(x)


Svar #2
27. september 2010 af trulle ^^ (Slettet)

forstod det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske du kan være mere specifik med, hvad det er, du ikke forstod? Forstår du, at hvis -2 skal være en rod i polynomiet p(x) skal p(x) kunne skrives som (x+2)(x2 + ax +b) ?


Skriv et svar til: polynominer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.