Matematik

reducér

27. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Jeg har en opgave, som lyder: reducer ligningen

(x+h)^2-x^2)/(h)

Det er en brøk, hvis der er nogen som er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af mette48 (Slettet)

Du mangler en halv parentes et eller andet sted


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nogen ligning, men et udtryk. Der mangler en parentes i begyndelsen.

Gang parentesen ud (x+h)2 = x2 + 2xh + h2 , træk x2 fra, og divider det hele med h

((x+h)2 - x2)/h = (2xh + h2)/h = = 2x + h .

Det er differenskvotienten for funktionen f(x) = x2


Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.