Matematik

???

27. september 2010 af Zimone (Slettet)

Jeg har et spørgsmål til en opgave.

"I en matematikprøve fik eleverne i 9. a. gennemsnittet 8. Så opdagede man at de to elever der havde fået 13 havde snyt. deres karakterer gik derfor ud af regenskabet. Nu var gennemsnittet sunket til 7. Hvor mange elever deltog i prøven?"

???????????


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald antallet af elever i hele klassen for x. Summen af deres karakterer er

S = x·8

Fratages de to elevers 13-karakterer er summen nu S-26 med gennem snittet

(S-26)/(x-2) = 7 dvs

(8x-26)/(x-2) = 7

Løs nu denne ligning.


Skriv et svar til: ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.