Matematik

HJÆÆLP Moiiiii please.

27. september 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et 40” fladskærms-TV købt i år 2009, kan betales på flere forskellige måder:

a) Kontant, så er prisen 24.000,- kr.

b) På almindelige afbetalingsvilkår:
Udbetaling: 4.000,- kr.
Afbetaling af restbeløbet over 2 år med månedlige ydelser og en rente på 12 % pa.

c) På specielle afbetalingsvilkår:
Startgebyr på 250 kr.
Afbetaling rentefrit over 2 år, med månedlige ydelser.
Derudover betales et gebyr hvert kvartal på 350,- kr.


1) Hvor meget bliver den månedlige ydelse, og hvor meget kommer TV’et til at koste i alt, hvis man benytter betalingsmetode 2)?

Svar :
Pris 2400
udb 4000
rente 12% p.a
Løbetid 2år

y=20000*0.12/1-(0.12)-2=11833.96 kr.

11833,96 = årlige tilbagebetaling

Månedlig ydelse:
11833,96/12=986,16

Prisen på tv'et efter 2 år = 986,16*24+4000=27667,84 kr

2) Hvor meget kommer TV’et til at koste hvis man benytter betalingsmetode 3)?

svar:
start gebyr 250
afbetaling rentefrit over 2 år med månedlig ydelse
der betales gebyr på hvert kvartal på 350

24250 er prisen inkl. startgebyr, som skal betales over 2år

gebyr pr.år=(350*4) 1400
gebyr over 2 år = (1400*2)2800

prisen fir tv'et inkl. startgebyr og gebyr hvert kvartal:

24250+2800kr.=27050kr.

3) (Den sværeste) Hvis man regner med en inflation på 3 % p.a. Hvad er så prisen i de 3 tilfælde, regnet i 2009-priser?
????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

Hvor tit tilskrives der rente i b?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er den samme som i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=895575 

Bedst at holde diskussionen i een tråd.


Skriv et svar til: HJÆÆLP Moiiiii please.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.