Fysik

Henfaldsloven

27. september 2010 af 282726 (Slettet)

Jeg sidder (stadig) og kæmper med henfaldsloven. Jeg tænkte på, om der var nogen der kunne give et eksempel på et stof der henfalder ved henfaldsloven.

N = N0 * (½)^(t/T½)

- Håber nogen kan hjælpe

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

Uran, og alle andre radioaktive stoffer


Svar #2
28. september 2010 af 282726 (Slettet)

det er jeg med på, men jeg kunne godt tænke mig at se et eksempel på, hvor en mængde fx Uran henfalder og det er regnet ud vha henfaldsloven :)

vh

Line


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

C-14 (kulstof 14) har en halveringstid på 5730år. Hvis du har 100g vil der efter 5730år kun være halvdelen tilbage altså 50g.

efter endnu 5730år vil der så være halvdelen af halvdelen tilbage altså 25g.

generelt   N = N0*(1/2)t/5730år         efter     10000år vil der være N = N0*(1/2)10000år/5730år = N0*0.298   altså lidt under en trediedel tilbage.


Svar #4
28. september 2010 af 282726 (Slettet)

mange gange tak. Det forklarede en hel del :)


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.