Matematik

væksthastighed

27. september 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg er igang med en biologiopgave hvor jeg vil forsøge at udregne bakteriers væksthastighed. jeg har lavet en række dataer hvor jeg har antallet af bakterier og tiden. hvis jeg f.eks. i løbet af 18 minuter får 2 bakterier hvordan beregner jeg så væksthastigheden ???

hvis bare en ku regne denne lille opgave kan jeg selv regne alle de 20 andre dataer ud.

på forhånd tusind tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

væksthastighed = (ændring i antal)/(tid) = 2/18min = 0,111 min-1


Svar #2
27. september 2010 af Kllinky (Slettet)

det lyder lidt for enkelt d´til at være rigtigt.

jeg har været inde og kigge på logistisk vækst (hvilket jeg ikke har haft om før) er det noget jeg kan bruge? eller er din metode bedre??


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.