Matematik

Differential og intergral regning

27. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Differentier og integrer følgende:

f(x)= 3x^5+2x^3-4

g(x)= kva(x^3)+2/x^4

Jeg kender godt reglerne for integral og differential regning, men er lidt usikker på om jeg har brugt dem rigtigt:

Integralregning: ∫f(x)dx= x^(n+1)/(n+1)+k

Differential regning;

f(x)= x^n

f´(x)= nx^(n-1)

Jeg har fået det til:

f´(x)= 3x^(5-1)+2x^(3-1)-4

=3x^4+2x^2-4

Dette er for differential regning.

∫3x^(5+1)+2x^(3+1)-4/5+1

3x^6+2x^4-4/6

5x^4-4

Integral regning.

g(x)= kva(x^3)+2/x^

Hvad så når det er kvadratroden? Hvordan ser integral og differentialet så ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af sle (Slettet)

Princippet er ok, men resultatet er ukorrekt, anyway besvarelse er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af sle (Slettet)

Princippet er ok, men resultatet er ukorrekt, anyway besvarelse er vedhæftet.

Vedhæftet fil:Diff og integ.pdf

Svar #3
27. september 2010 af came (Slettet)

Jeg forstår godt resultaterne, men hvor er dine mellemregninger? Hvordan kommer du frem til resultaterne? Det er det der er udfordringen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Med

f(x)= 3x5 + 2x3 - 4

fås

f'(x) = 3·5x4 + 2·3x2 = 15x4 + 6x2 , og

∫f(x) dx = (3/6)x6 + (2/4)x4 -4x + k = (1/2)x6 + (1/2)x4 -4x + k

Med

g(x) = √(x3) + 2/x4 = x3/2 + 2/x4

fås

g'(x) = (3/2)x1/2 +2·(-4)/x5 = (3/2)x1/2 -8/x5 , og

∫g(x) dx = (2/5)x5/2 +2·(-3)/x3 + k = (2/5)x5/2 -6/x3 + k


Svar #5
27. september 2010 af came (Slettet)

Tak for hjælpen :)

g'(x) = (3/2)x1/2 +2·(-4)/x5 = (3/2)x1/2 -8/x5

Bliver det sidste ikke: -8/x^4

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er leddet 2/x4 = 2·x-4 , der differentieres til 2·(-4)x-4-1 = -8x-5 = -8/x5


Svar #7
27. september 2010 af came (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differential og intergral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.